Art

Bring color & fly with us

Guests

Susținem artiștii locali!

maia morgenstern

marius manole

marian râlea

pavel bartoș

alexandru papadopol

Călin Stanciu

Elvira Deatcu

Claudia ieremia

Gelu Nițu

Film Conference Guests

Irina Margareta Nistor este translator și critic de film. Sub regimul comunist român, a lucrat ca translator pentru diverse programe TV și este cunoscută pentru dublarea a peste 3000 de filme interzise care au fost aduse în secret în țară pe casete VHS din Vest. Irina Margareta Nistor a lucrat la Televiziunea Română din 1980 până în 1999, întâi ca translator de filme, apoi ca producător. A lucrat cu TV5 Europe. Irina rămâne activă în peisajul cinematografic românesc, în 2012 lansând Festivalul de Film și Psihanaliză, extensia românească a Festivalului de Film Psihanalitic European prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci.

IRINA MARGARETA NISTOR

Prof. dr. Marie-Jose Enders-Slegers, PhD este profesor de Antrozoologie la Facultatea de Psihologie și Științele educației la Universitatea Open din Heerlen, Olanda. Este specializată în interacțiunea om/animal. Domeniul său de cercetare urmărește dezvoltarea relațiilor om/animal și semnificația pe care această relație o are pentru persoanele vulnerabile (vârstnicii, vârstnicii cu demență, copiii traumatizați, persoanele cu handicap mental, copiii cu autism, etc.), dar și legătura între violența domestică și abuzul asupra animalelor.

Prof. dr. Marie-Jose Enders-Slegers

Levente Borka este medic veterinar, născut, crescut printre câini, în Tg.Mures, președintele Asociației Vets4Wild, de 8 ani, asociație care militează pentru salvarea animalelor sălbatice.

Levente Borka

Andrei Mihalca, Profesor, Facultatea de Medicină Veterinară, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Cluj-Napoca (USAMV CN). Este Diplomat în cadrul Colegiul European de Medicină Zoologică, cu specializare pe animale sălbatice, și bolile aferente, parazitologie tropicală și medicină de conservare și coordonatorul a multiple studii de cercetare pe boli transmisibile, inclusiv al proiectului pan-european EurNegVec COST Action.

Prof. dr. Andrei Mihalca

Ștefan Dorondel este antropolog afiliat al Institutului de Antropologie "Francisc I. Rainer" al Academiei Române din București și al Institutului de Studii Sudest Europene. Mare parte a activității o desfășoară în domeniul defrișării, a schimbării climatologice și a transformării zonelor mlăștinoase în timpuri moderne și contemporane în Europa de Sud-est. Ștefan Dorondel are un doctorat în Istorie și Etnlologie la Universitatea Lucian Blaga din România, și un doctorat în Studii Agrare de la Universitatea Humboldt din Berlin.

Dr. Ștefan Dorondel

Mimo Obradov, critic muzical şi publicist, realizator de emisiuni radio şi TV şi traducător din mai multe limbi, a devenit cunoscut melomanilor din întreaga ţară graţie celor patru volume ale „Istorii şi Story Rock“, apărute la Editura Marineasa între 1995 şi 2000. Sub aceeaşi semnătură a apărut şi „Peste rock şi după roll“, o carte dedicată rock-ului timişorean.

Mimo Obradov

Goran Mrakić a publicat două volume de versuri, trei cărți de aforisme satirice și un volum de proză scurtă, „Punk requiem“. Scrierile sale au apărut în antologii de aforisme din Serbia, România, Bosnia, Spania, Liban și Italia. A tradus din limba română în limba sârba (și viceversa). A lucrat timp de 15 ani ca redactor al ziarului de limbă sârbă Naša reč. Este laureat al premiilor Uniunii Scriitorilor din Timișoara în 2013 și 2016 și al Premiilor „Vladimir Bulatović VIB“ și „Radoje Domanović“ din Serbia.

Goran Mrakić

Călin Cotoi. Născut în 1974 la Timișora. Licență în medicină și sociologie, doctorat în filosofie. Profesor în cadrul Departamentului de Sociologie, Universitatea din București. A publicat în domeniul antropologiei politice, istoriei științelor, sociologiei și istoriei mediului, teoriei sociale și a istoriei medicinei. Alumnus al Center for Advanced Studies Sofia, Collegium Budapest, Colegiul Noua Europă, Wissenschaft Kolleg zu Berlin și Woodrow Wilson Center.

Prof. Dr. Călin Cotoi

Mirela Iacob este o figură cunoscută în rândul melomanilor din Timișoara. A compus și tradus versuri pentru nume ca Survolaj, Quo Vadis, Blazzaj și Implant pentru Refuz. A cântat în diverse formule alături de nume consacrate ale scenei. A studiat Litere (Engleză/Germană), mai târziu Jazz și Management cultural și (s)-a modelat într-un lut compus din litere, cuvinte și sunete pentru fiecare vas care i-a absorbit timpul și pasiunea: secretar literar la TNT, copywriter la radio/TV, traducător, trainer de limbi străine, textier, solistă de blues/jazz.

Mirela Iacob - Moderator

Florin Unguraș (U.F.O.), un meloman convins, personaj marcant în spectrul muzicii electronice din România, promotor/organizator de festivaluri, connoisseur Beastie Boys ca istorie și analiză a fenomenului muzical.

Florin Unguraș

Events

Flight Film Festival: Science, Fiction, Technology, Music

Cristian Mungiu revine la Flight Festival cu noi proiecții de film și activități în cele 3 zile destinate iubitorilor de cinema.

Sunlight Theatre

V-am pregătit 4 nopți de început de toamnă caldă, între 2 și 5 septembrie 2020, cu o selecție de spectacole pe care sigur le așteptați, într-un setup diferit, de cafe-teatru.

#eXperienceTM

Din 21 august până în 31 decembrie vă propunem un concept inedit prin care veți descoperi Timișoara dintr-o altă perspectivă.