Skip to content

ABOUT THE EVENT

__________________________________________________________

“𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹: 𝗔𝗿𝘁 & 𝗧𝗲𝗰𝗵” este componenta Flight Festival care se focusează pe interacțiunea cu comunitatea, în zona artelor performative și tehnologiei.

Este un proiect performativ în domeniul artele spectacolului, însă cu o puternică componentă educativă în rândul tinerei generații, pentru care cultura nu trebuie să reprezinte doar muzică.

Proiectul ”Flight Festival: Art & Tech” își propune să continue moștenirea adusă județului Timiș de conceptul FLIGHT în cele cinci ediții anterioare, fiind un reper cultural-artistic pe agenda culturală a Timișoarei și județului Timiș.
Proiectul propune instalatii multimedia, petreceri “inedite”, activități pentru copii.

Instalații multimedia:
1. Descoperă magia ChronoGate – portalul FLIGHT FESTIVAL către aventura ta în timp și spațiu!
Amplasat în inima Timișoarei, instalația te invită să zbori către noi lumi și experiențe. Acest portal reprezintă punctul de plecare către o călătorie extraordinară prin instalațiile FLIGHT din judetul Timiș, dezvăluind povestea captivantă a zonei Banatului.
2. 𝗧𝗛𝗘 𝗠𝗔𝗦𝗞 este o instalație inedită, de dimensiuni impresionante, gândită ca un simbol al artelor performative în toate formele sale, prezente in Timisoara.
𝟯. 𝗙𝗥𝗘𝗘𝗗𝗢𝗠 𝗪𝗜𝗡𝗚𝗦 – este o instalație de artă multimedia, care aduce un omagiu rolului istoric unic al Timișoarei de primul oraș din România care s-a eliberat de comunism. Acest proiect multimedia este o sărbătoare a libertății, diversității și rezilienței, încapsulată într-o pereche de aripi radiante din plexiglas și LED în culori vibrante de curcubeu.
𝟰. 𝗟𝗢𝗦𝗧 𝗜𝗡 𝗕𝗔𝗡𝗔𝗧 – este o instalație luminoasa de tip tunel al timpului care explorează tema legăturii între popoare, a multiculturalității si a diversității. Instalația centrală este un portal luminos care amintește cât de importantă e interacțiunea umană, cât de important e să fii prezent azi, aici.

𝗦𝗶𝗹𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗶𝘀𝗰𝗼

Silent disco va avea loc in campusul universitar si la Iulius Town Timisoara.

Boat party și activități pentru copii pe vaporul Pelicanul
_______________________
Proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2024

SCHEDULE

____________________________________________________________________

PAST EVENTS

_________________________________________________________________

Get tickets

___________________________________________________________________

Choose your provider

iabilet.ro

entertix.ro

© Flight Festival 2024